El tercer sector reclama al Govern començar a treballar en la nova Llei de concertació social

Segons La Confederació, aquesta llei permetria limitar l'interès econòmic dels operadors i prioritzar les organitzacions sense afany de lucre


La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya ha demanat aquest dijous en una reunió amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, una actualització del finançament per garantir l'atenció de qualitat, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals. Pels responsables de les entitats socials, cal començar a impulsar la Llei de concertació social i per això, han demanat al Govern definir un pla de treball i un calendari que permeti avançar. En un comunicat, la Confederació ha defensat que aquest marc legislatiu situaria el tercer sector com a “aliat estratègic” de les administracions públiques.

Segons la patronal del tercer sector, aquesta llei permetria garantir l'interès general, limitar l'interès econòmic dels operadors i prioritzar les organitzacions sense afany de lucre. D'aquesta manera, ha recalcat La Confederació, s'exclourien els serveis d'atenció a les persones de les lògiques de la contractació pública, que han comportat una constant de les activitats en termes de qualitat i sostenibilitat.

En la trobada, Confederació i Govern s'han compromès a fixar una nova reunió per posar sobre la taula un primer esborrany de proposta de Llei, en un termini màxim de tres setmanes.

Per la Confederació, aquesta llei han d'anar acompanyada d'un nou model de finançament que situï el sector social “al costat” dels altres dos pilars de l'Estat del Benestar, la salut i l'educació. Per això, posen sobre la taula la congelació , des de fa deu anys, dels mòduls i tarifes dels serveis que presten les entitats socials que els ha abocat a una situació “crítica”. Per la patronal, el Tercer Sector ha fet un “esforç inqüestionable” per garantir els drets socials de les persones, suportant una càrrega “insostenible” i uns increments de costos que no tenen la seva correspondència al finançament dels serveis.

Segons les dades de la Confederació, les entitats han assumit un 6,58% de mitjana d'increments salarials vinculats als convenis col·lectius i un 15,9% d'increment del cost de la vida. Per això reclamen recuperar el poder adquisitiu i trobar urgentment la manera d'afrontar els increments previstos en matèria laboral, econòmica i fiscal. Aquesta reclamació es traslladarà al Departament d'Economia i Hisenda.

En el comunicat, la Confederació assegura que el conseller El Homrani s'ha compromès a estudiar les demandes del sector pel que fa al pla urgent de recuperació i millora de finançament, i articular diferents grups de treball per analitzar les necessitats dels diferents àmbits d'activitat. Per la Confederació, cal el mateix tracte en recursos i condicions per a tots els serveis de titularitat pública, independentment de si els presta el sector públic o el d'iniciativa social. Sense un millor finançament, puntualitza la Confederació, no es pot assegurar “una ocupació de qualitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article