El documental ‘Petitet’ sacseja les xarxes i recupera la rumba de la comunitat gitana de Barcelona

El llargmetratge, nominat als Premis Gaudí, també fa visible una malaltia rara, la miastènia gravis, de la mà del músic Joan Ximénez


El pare de Joan Ximénez, “Petitet”, va ser palmero del famós cantant de rumba catalana Peret. Abans de morir la seva mare, el “Petitet” li va prometre que algun dia tornaria a portar la rumba catalana al cim. Per poder complir la seva promesa, haurà de reunir una vintena de músics gitanos i aconseguir el miracle que suposa posar-se d'acord amb una orquestra simfònica.

Amb aquesta excusa, el documental dirigit per Carles Bosch, amb producció associada del col·lectiu de periodistes SomAtents, recupera la memòria de la comunitat gitana de Barcelona, en concret, del carrer de La Cera de Ciutat Vella a través de la seva música, la rumba, i fa visible la malaltia rara que pateix el músic Joan Ximénez, la miastènia gravis.

La miastènia és una malaltia neuromuscular que es diagnostica quan el pacient té gran debilitat muscular, sobretot als braços, les cames, el cap i el tòrax, que impedeix la respiració constant i normal. Tot i les dificultats, i les anades i vingudes a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, on hi ha una unitat especial que tracta la miastènia, el Petit farà realitat la promesa de la seva mare i acabarà portant la seva orquestra al Gran Teatre del Liceu.

El llargmetratge, que està nominat als Premis Gaudí, es va emetre aquest dimarts al ‘Sense Ficció’ de TV3 i va sacsejar les xarxes socials. Fins s 223.000 espectadors van veure el documental, que va anotar un 9,5% de quota.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article