El Govern prepara un reglament per compatibilitzar feines de menys de 30 dies amb la Renda Garantida

Ginesta explica que es vol evitar que es rebutgin feines de curta durada per no perdre la prestació


El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha explicat aquest dimecres que la Generalitat està tramitant un reglament que permetrà compatibilitzar la Renda Garantida amb feines inferiors a 30 dies intermitents durant sis mesos –tot i que aquest període de mig any encara podria canviar- per aconseguir que els ciutadans que reben aquesta prestació no rebutgin ofertes puntuals per no perdre-la.

En aquests casos, Ginesta ha precisat que es descomptaria de la Renda Garantida el temps que el treballador hagi estat en actiu o donat d'alta. "El cost de perdre la prestació és molt gran, hem intentat ser creatius", ha argumentat Ginesta, que aquest dimecres ha participat en la presentació de les previsions de l'Ocupació 2019-2020 a Catalunya, elaborat per Manpower.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies ha assenyalat que la complementarietat de les dues situacions "genera debat" però que els indicadors conclouen que moltes d'aquestes feines comparteixen la parcialitat i contractes de curta durada. Ginesta ha comentat que encara no s'ha definit en quants mesos hauria d'estar comprès el període de 30 dies intermitents.

D'altra banda, Ginesta ha indicat que si la complementarietat de la prestació i una feina fos completa podria suposar un "incentiu indirecte" i un efecte "no desitjat" per la banda contrària, que consistiria en què el treballador rebés un salari baix perquè ja rep la Renda Garantida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article