La Marató de Donants recull menys sang que l'any passat a causa de la grip

En sis dies s'han recollit 7.000 donacions i ara hi ha reserves per set dies, tot i que el nivell òptim és de deu


Els responsables de la Marató de Donants han afirmat aquest dijous que a causa de la grip, fins ara les donacions de sang han estat lleugerament inferiors a la Marató de l'any passat. Enric Contreras, director assistencial del Banc de Sang, ha demanat, en aquest sentit, que se segueixi donant.

Durant els darrers sis dies la Marató ha sumat més de 7.000 donacions. Una estratègia dels impulsors de la iniciativa per aconseguir més donants és fer visible la necessitat. En aquest sentit, més de 20.000 persones han piulat, escrit posts o utilitzat els gifs animats del Banc de Sang a Instagram. És el que el Banc de Sang anomena 'sangfluencer', persones que difonen la donació en el seu entorn, ja siguin a les xarxes socials o a través del boca-orella.

L'objectiu de la Marató és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques, en què la donació ha baixat un 25%. Les 7.000 donacions recollides han permès que les reserves passin de cinc a set dies, tot i que el nivell òptim és de 10 dies.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article