La Marató de Donants de Sang tanca amb 9.156 donacions

El Banc de Sang anima les persones que no han pogut donar per la grip a fer-ho en els propers dies, ja que la sang caduca


La Marató de Donants de Sang 2019 s’ha tancat aquest divendres amb un balanç de 9.156 donacions de sang. La campanya més multitudinària de l’any havia començat divendres passat i s’ha allargat durant tota aquesta setmana per recuperar les donacions que no es van fer durant les Festes.

L’objectiu de la Marató era remuntar les reserves de sang després d’unes Festes en què la donació ha baixat un 25% pel canvi d’hàbits de la ciutadania. Gràcies a les més de donacions de la Marató, les reserves han passat de 5 a 7 dies. Tot i això, el nivell òptim és de 10 dies.

Arribada de l’epidèmia de grip

A causa de la grip, declarada ja en situació d’epidèmia, les donacions han estat lleugerament inferiors a la Marató de l’any passat. El Banc de Sang demana que es continuï donant sang els propers dies, ja que la sang caduca i els malalts necessiten donacions cada dia.

A més del nombre de donacions, també cal destacar les persones que mai havien donat sang i que gràcies a la Marató s’han iniciat en aquest hàbit altruista. Aproximadament un 20% dels donants mai havia donat sang abans. A més, un de cada tres és menor de 35 anys.

Tancament final a Sant Pau

La darrera actualització del marcador de la Marató s’ha fet aquest divendres a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, que a finals de 2018 va estrenar espai dins del nou Edifici de Recerca de l’hospital.

A l’acte han assistit donants, receptors de sang, professionals sanitaris, voluntaris i representants de Creu Roja, la Federació de Donants de Catalunya i el Banc de Sang i Teixits.

Necessitat constant

Durant els propers dies continuaran sent necessàries les donacions de sang. Al web donarsang.gencat.cat es poden consultar tots els hospitals amb espai de donació així com les més de 4.000 campanyes mòbils que s’organitzen per tot Catalunya durant l’any.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article