AMPANS convoca el VIII Premi d’Investigació i d’Innovació en discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament

El premi és únic a l’estat espanyol i reconeix tres projectes d’investigació i tres d’innovació


AMPANS convoca el VIII Premi d’Investigació i d’Innovació sobre discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament, que vol reconèixer la feina de professionals, equips i entitats que treballen per millorar l’atenció i la qualitat de vida d’aquestes persones des dels àmbits de la investigació i la innovació.

En total, s’atorguen sis premis en dues modalitats, tres d’investigació i tres d’innovació. En la modalitat d’investigació es valora el rigor científic del treball i l’aportació de coneixement i la seva utilitat; en la modalitat d’innovació es valora el grau d’innovació del projecte, el seu impacte en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i la seva facilitat de rèplica en altres contextos.

Els premis estan dotats econòmicament de la següent manera: 5.000 euros pels dos primers premis, 3.000 euros pels dos segons i 1.000 euros pels tercers, i compten amb el patrocini de les empreses ICL Iberia, Esteve i Control Group.

Els treballs es poden presentar en català, castellà, anglès i francès i han de tractar sobre qualsevol matèria o aspecte específic de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Han de ser originals i inèdits, i han de ser realitzats en els tres últims anys, comptant des de la data de recepció del treball.

Pot optar al premi qualsevol persona física, de forma individual o col·lectiva, i qualsevol persona jurídica (institucions, universitats, entitats o empreses públiques o privades) amb nacionalitat o seu a països d’Europa o Amèrica Llatina.

La data màxima de presentació dels treballs serà el 31 de desembre de 2019 a les dues del migdia. Al web del premi ja es poden consultar les bases i fer la inscripció.

El Jurat del Premi, format per personalitats de reconegut prestigi relacionades amb l’atenció i l’estudi de la discapacitat intel·lectual i trastorn del desenvolupament, haurà de valorar els treballs presentats i el veredicte es farà públic l’any 2020.

Aquests premis, convocats per AMPANS, són els únics existents a l’estat espanyol i dels pocs a Europa que promouen la investigació i la innovació per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn del desenvolupament.

En la darrera edició es van presentar 19 treballs i els premiats van ser, en la categoria d’investigació, un estudi sobre les dificultats de les persones amb discapacitat intel·lectual en l’ús d’eines Social Media, un diagnòstic genètic de causes no conegudes en una àmplia mostra de persones amb discapacitat intel·lectual i un estudi sobre les diferències que existeixen en qualitat de vida en infància i adolescència amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA) i discapacitat intel·lectual.

En la modalitat d’innovació es va premiar una metodologia basada en la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat greument afectades, un treball que identifica factors claus per a la inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual i un treball sobre el coneixement de les dones amb discapacitat intel·lectual sobre violència de gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article