El grup de Dansa Jueva de Terrassa, guanyador del ‘Tots tenim talent’

Fins a 13 concursants han participat al primer ‘talent show’ català per a persones sordes


El primer ‘talent show’ per a persones sordes de Catalunya i l’Estat espanyol, ‘Tots tenim talent’, promogut per l’Associació Gironina de Sords, s’ha celebrat aquest dissabte, 26 de gener, a Girona i ha premiat el grup de Dansa Jueva de Terrassa amb 400 euros. En total s’hi han presentat fins a 13 concursants.

Els joves de Terrassa han ballat –només amb ritme i sense melodia– una cançó tradicional del judaisme messiànic. El segon premi, de 250€, se l’ha emportat la Rosanna que, essent sorda profunda, ha fet una demostració de ball de saló. La Rosanna es guia a través dels moviments que la seva parella de ball fa, i amb molt d'entrenament, executa els passos. Finalment, el premi del públic, de 100€, se l’ha emportat la Maria Rosa, la participant més jove (16 anys) provinent de Badia de Vallés, i que ha sorprès al públic amb dansa urbana, un espectacle acompanyat d'un joc de llums.

A l'acte van assistir-hi més de 200 persones, la majoria persones sordes de tot Catalunya. També van assistir-hi personalitats del món sord com el president de la FESOCA, Albert R. Casellas, així com representants de l'ajuntament de Girona i familiars i amics dels participants.

El jurat el formaven Rosa Maria Boldú, sorda i investigadora de la Llengua de Signes a la Universitat de Barcelona, Sergio Ledesma, sord especialista en curtmetratges per a persones sordes i empresari del sector de la construcció i Pablo Navarro, oient, filòsof, mag i creador de la web serie en llengua de signes "Peixos".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article