Els veïns responen amb una acció espontània contra l’atac al centre LGTBI de Barcelona

Lens entitats han convocat una concentració a les portes del centre, aquest dilluns a dos quarts de set del vespre


La matinada del dissabte, el recent inaugurat centre LGTBI de Barcelona va patir una agressió homòfoba. Davant aquest incident, que va deixar dos vidres trencats, desenes de veïns han respost de forma espontània utilitzant papers de colors tipus ‘post-it’, i han escrit missatges de rebuig a l’atac i en defensa de les llibertats sexuals. Així, la plataforma LGTBI.Cat i l’Ajuntament de Barcelona han convocat un acte de rebuig a l'atac a les portes del centre, aquest dilluns a dos quarts de set del vespre.

“Som un barri gay friendly”, “Stop homofòbia”, “Aquest lloc és necessari”, “Prou”, “Tolerància” o “No esteu sols” són alguns dels missatges que es poden llegir a l’exterior del centre LGTBI, que aquest dissabte al matí ha aparegut ple d’amenaces de mort contra el col·lectiu.

Al llarg del diumenge, un degoteig constant de ciutadans s’ha sumat a la iniciativa utilitzant els ‘post-its’ i retoladors que hi ha a l’entrada de la seu, al carrer Comte Borrell.

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha demanat a les diferents administracions “contundència davant l'atac feixista que ha patit el Centre LGTBI de Barcelona una setmana després de la seva inauguració”. Així ho ha manifestat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, després de fer-se públiques a les xarxes socials imatges del Centre amb vidres trencats i pintades amb simbologia feixista.

El president de l'Observatori conjuntament amb la Plataforma LGTBI i l'Ajuntament de Barcelona ha informat que “avui a les 18.30 hores, es durà a terme una concentració a la mateixa porta del Centre LGTBICat de Barcelona com a mostra de rebuig i solidaritat amb el col·lectiu”. Alhora, ha insistit que “aquest nou atac posa de manifest el repunt de les agressions vers el col·lectiu i la necessitat de dur a terme polítiques efectives contra l'LGTBIfòbia a Catalunya”.

L’Ajuntament de Barcelona denunciarà l’atac

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona denunciarà davant la Fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació l’atac que aquest cap de setmana hi ha hagut a la seu del Centre LGTBI gestionat pel consistori. “Rebem una amenaça de mort de grups feixistes. Això no és una gamberrada, sinó un tema seriós que volem portar fins la fiscalia perquè aquesta és una ciutat que celebra amb orgull la seva diversitat i no volem que aquests missatges no tinguin una resposta contundent”, ha explicat aquest diumenge la regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article