Càritas celebra els 75 anys, en què ha atès 1,5 milions de persones

L'entitat situa l'habitatge com la principal necessitat de Barcelona i reclama decisió a les administracions


Càritas Diocesana de Barcelona ha celebrat els 75 anys amb una eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família, amb la participació de més de 3.000 persones. El director, Salvador Busquets, ha destacat que l'entitat ha atès al voltant d'1,5 milions de persones des de la seva creació. El 2017 van atendre 23.000 persones amb 160 professionals, 235 persones externes i 2.500 voluntaris.

Busquets ha situat la manca d'habitatge com la necessitat més bàsica no resolta, que considera que "només" es resoldrà amb “la coordinació i la col·laboració de les tres administracions, la local, l'autonòmica i la central". Ha dit que fan falta més diners per fer "una veritable política social d'habitatge”. “Mentrestant les entitats farem el que podrem, que és acompanyar i pal·liar en la mesura del possible”, ha exposat.

Busquets ha explicat que si bé els arriben peticions de tot tipus, actualment considera que “la necessitat més bàsica és la manca d'habitatge” perquè sense això les altres ajudes “perden eficàcia”. Ha argumentat que segons l'Oficina Estadística de la Unió Europea ”les polítiques de suport a l'habitatge de l'estat espanyol són de les més baixes” situant-se en "el 20% de la mitjana europea".

El director de l'entitat ha explicat que la xifra de persones ateses l'any passat i aquest sembla que s'estabilitza. No obstant, enguany han detectat un increment del 6% del número de les famílies ateses. Per celebrar els 75 anys s'ha celebrat una eucaristia a la Basílica de la Sagrada Família que ha estat presidida pel cardenal Joan Josep Omella. També s'ha donat a conèixer l'espot de la campanya 'Tots tenim un àngel', que il·lustra els beneficis de l'acompanyament de Càritas.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article