Més d'un miler de persones es concentren davant el centre LGTBI atacat

“Els ciutadans han donat un missatge molt clar. Seguirem aquí”, ha destacat el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia


Més d’un miler de persones s’han aplegat, aquest dilluns a la tarda, davant el centre LGTBI, situat a l’eixample barceloní. La multitudinària concentració ha donat una resposta contundent a l’agressió que el centre va patir la matinada de diumenge.

El centre LGTB, inaugurat fa només una setmana, pretén informar i assessorar a les persones LGTBI i sensibilitzar al conjunt de la ciutadania. "Seguirem aquí". Així ho ha assegurat el president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, durant la concentració que ha omplert de gom a gom el carrer Comte Borrell del Barri de Sant Antoni.

Davant els milers d'assistents i autoritats com l’alcaldessa Ada Colau, la consellera de presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, i el president de la plataforma LGTBICat, Joaquim Roqueta, Rodríguez s'ha mostrat “satisfet” i ha volgut agrair a la ciutadania tot el suport, l'afecte i el "rebuig total i absolut que han demostrat contra el feixisme, la discriminació i l'LGTBI-fòbia”. I ha afegit que “els ciutadans han donat un missatge molt clar: seguirem aquí”.

Tanmateix, ha informat que “els tràmits de denúncia estan en curs”, i ha fet una crida a les institucions perquè “la prioritat contra les agressions que pateix el col·lectiu sigui la contundència”, ja que “des de l’OCH s’observa un clar repunt en les agressions que pateix el col·lectiu a la ciutat de Barcelona, que en 2018 es comptabilitzen en 114 incidències”.

Finalment, ha defensat “la necessitat de deixar de banalitzar la violència envers les persones LGTBI i tenir polítiques exemplars” perquè “tots els mecanismes funcionin en el sentit de qui l’ha fet, ha de pagar-ho”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau ha afirmat que “accions com aquesta no poden quedar impunes. Farem el que calgui contra les agressions feixistes i d’odi”. “ Ens agredeixen a tots i totes perquè Barcelona és una ciutat democràtica i oberta on tothom pot estimar a qui vulgui i ser com vulgui, una ciutat on no es poden permetre atacs d'una minoria covard”, ha afirmat.

“No hi ha més normalitat que la diversitat”, ha reblat després d’agrair l’esforç i valentia de les “entitats que lluiten dia a dia pels nostres drets, uns drets que ens ha costat molt aconseguir”.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article