La reducció de l’atur i l’augment de les rendes mitjanes escurcen les desigualtats a Barcelona

La distància entre els barris situats als extrems, Pedralbes i Ciutat Meridiana, disminueix, però és encara de 6,4 punts


La reducció de l’atur i l’augment de les rendes mitjanes escurcen les desigualtats a Barcelona. Així ho constata el consistori en el darrer informe sobre la distribució territorial de la renda familiar disponible, amb dades del 2017. Per primer cop, confirma l’estudi, més de la meitat dels resident de Barcelona, un 52,9% dels barcelonins, viu en un barri de renda mitjana. La distància entre els barris situats als extrems, Pedralbes i Ciutat Meridiana, és de 6,4 punts.

Si bé els barris que ocupen els extrems són els mateixos, la millora del valor mínim, que ha pujat poc més de cinc punts en relació amb el 2016, ha contribuït a reduir lleugerament les diferències. De fet, des del 2015, la renda ha evolucionat a l’alça, s’assenyala a l’informe. La renda mitjana, el 2017, se situa en els 21.890 euros, un 2,9% per sobre de l’estimada el 2016, i pràcticament similar a la dels 2011.

Així, les dades confirmen que la tendència que ja es va començar a percebre el 2016 se segueix consolidant: la classe mitjana guanya pes. D’aquesta manera s’ha frenat de forma significativa el nombre de població que havia perdut poder adquisitiu durant la crisi, de forma molt accentuada entre el 2009 i el 2011, i més pausada del 2011 al 2013. En canvi, les classes mitjanes s’han mantingut “inalterables” i, fins i tot, es van reforçar el 2013.

En general, però, el mapa de rendes de la ciutat es manté força estable. Només set barris varien de tram de renda a l’alça. Es tracta de Sagrada Família, Sants-Badal la Bordeta, Porta, Bon Pastor, el Parc i la Llacuna del Poblenou i Provençals de Poblenou.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article