Mollerussa idea una heroïna de còmic per promoure el voluntariat en infants i joves

El llibret protagonitzat per la ‘Vai’ arribarà als centres educatius perquè es treballin aquests valors a través de diferents tallers i activitats


Promoure el voluntariat, l'associacionisme i la solidaritat entre joves i infants és l'objectiu que s'ha fixat el Consell Social de Mollerussa per enguany i per fer-ho ha ideat una heroïna de còmic, de nom 'Vai', que arribarà als centres educatius de la ciutat en format de llibret per a treballar aquests valors.

Es tracta del projecte ‘Obrim camí al Voluntariat’, un òrgan estable de participació ciutadana de caràcter consultiu impulsat per l'Ajuntament de Mollerussa.

L'alcalde Marc Solsona ha explicat que es tracta d'un projecte transversal que busca la implicació de diferents departaments per tal que la 'Vai' “formi part de dia a dia de la ciutat” amb una mirada “solidària a través de la infància”.

A més, Solsona ha recordat que el municipi és Ciutat Amiga de la Infància i que dins aquest marc promou diferents iniciatives per donar protagonisme als infants i joves de la ciutat i contribuir a educar-los en valors.

Així, el públic destinatari d'aquest còmic, que té per lema ‘Junts serem invencibles’, són els centres de Primària de la ciutat, en particular els de 3r curs de Cicle Mitjà, així com també les seves famílies i l'AMPA, als quals es vol acostar el teixit associatiu de la ciutat i el valor de la solidaritat per promoure una consciència col·lectiva a llarg termini i ser una eina d'acció per a la transformació social.

D'aquesta manera, l'heroïna protagonista del còmic és una nena de 8 anys que arriba a Mollerussa amb la seva família i fa una vida normal amb la resta de companys i ciutadania tret que quan es posa les ‘Vai-ulleres’ té la capacitat de tenir una altra mirada vers les necessitats socials.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article