El PSC demana a El Homrani que comparegui per les adjudicacions de la DGAIA quan Calvo estava al capdavant

El partit socialista posa en dubte almenys sis milions d’euros adjudicats


El PSC ha demanat aquest dimecres la compareixença en comissió del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per les adjudicacions de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) quan Ricard Calvo n'era el director. El partit posa en dubte almenys sis milions d’euros adjudicats, segons els expedients que ha pogut consultar la diputada socialista Beatriz Silvo.

Calvo, que va dimitir fa un any i mig, ha remarcat que no hi ha cap novetat en la informació que ha transcendit ara, i ha subratllat que aquesta qüestió “està o ha estat en procés d'anàlisis per part d'alguns organismes”. “Confio que aquest tema quedarà totalment resolt un cop analitzades les dades”, ha afegit.

En el seu moment, el Departament va obrir un expedient d'informació reservada per analitzar les informacions que havia fet públiques el sindicat CGT sobre possibles adjudicacions de serveis residencials per a infants a entitats que havien tingut relació amb Calvo anteriorment. D'altra banda, la Sindicatura de Comptes ha detectat diverses irregularitats en la concessió, avaluació i justificació de subvencions donades per la DGAIA durant el 2016, que van sumar prop de 26 milions d’euros, tal com ja va informar el Social.cat.

El PSC vol saber en quina situació està aquest expedient, si es van complir els procediments interns per realitzar les adjudicacions, i quina és la quantitat exacta que es va adjudicar a empreses que es troben sota Plataforma Educativa, entitat a la qual Calvo s'ha reincorporat després de la seva dimissió.

“Hi havia concursos en què només es presentava la fundació en la qual havia treballat o col·laborat Calvo i, per tant, se li adjudicava a aquesta fundació el servei”, ha subratllat la diputada socialista.

Calvo ha indicat que si cal aclarir algun aspecte d'aquest període, espera poder-ho fer “el més aviat possible per poder donar les explicacions que calgui i així resoldre definitivament aquesta presumpta situació”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article