El Grupo SIFU suma 67 treballadors amb discapacitat als seus CET el 2018

L’entitat reuneix fins a 1.542 persones amb discapacitat a Catalunya, el 26% dels quals de “difícil insercióˮ


Fins a 67 persones amb discapacitat han pogut entrar a treballar de nou, durant el 2018, en un dels Centres Especials de Treball (CET) del Grupo SIFU. Amb aquests, la xifra de treballadors de l’entitat a Catalunya arriba als 1.542, el 26% de les quals són persones amb una discapacitat considerada de “difícil insercióˮ, expliquen fonts de l’entitat.

L’oficina que més ha crescut en nombre de treballadors ha estat la de Barcelona, amb 41 contractacions de persones amb discapacitat, la qual cosa ha fet créixer un 6% el nombre de treballadors d’aquest col·lectiu respecte l’any anterior.

L’entitat explica que ha centrat l’atenció amb la contractació de persones especialment vulnerables. Actualment a Catalunya l’oficina amb un major nombre de treballadors d’aquest col·lectiu és la de Lleida, que compta amb el 26,93% de la plantilla amb persones amb discapacitat considerada de dificil inserció.

Què són els CET?

Els Centres Especials de Treball són empreses que tenen la missió d’oferir llocs de treball de qualitat a persones amb discapacitat igual o superior al 33 per cent i que no poden integrar-se en l’empresa ordinària. Actuen com qualsevol organització en l’àmbit de l’economia social i, per això, han d’assolir un doble objectiu social i econòmic. És a dir, els CET han d’aconseguir crear llocs de treball adaptats a les necessitats de les persones amb discapacitat, alhora que trobar la rendibilitat econòmica que els faci empreses sostenibles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article