Els sindicats també alerten dels efectes de la pujada del salari mínim als Centres Especials de Treball

CCOO i UGT denuncien que la mesura no va acompanyada d’un augment del pressupost als CET perquè puguin sufragar els salaris


La pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 735,90 euros a 900 euros aquest 2019 hauria de ser una bona notícia però s’està convertint en un “veritable malsonˮ per als Centres Especials de Treball. La mesura no ha previst una aportació complementària perquè els CET puguin sufragar l’augment dels salaris de les persones que treballen en aquests centres. Així ho han denunciat els sindicats CCOO i UGT, que s’han sumat a la reivindicació de les entitats de la discapacitat.

Tant és així que els sindicats consideren que aquesta mesura està provocant una “regressió dels drets laborals i socialsˮ de les persones treballadores amb discapacitat amb “amenaces d’acomiadaments, ERE, tancaments de centres o bé amb l’absorció de complements salarials de manera que el Salari Mínim Interprofessional es pugui complir sense incrementar el salari base”.

Així doncs, segons els sindicats aquesta és una “clara contradiccióˮ que afecta als “treballadors que han de ser més protegits i que, ara per ara, són els més vulnerablesˮ. CCOO i UGT lamenten que “no hi hagi motiu de celebracióˮ amb la pujada del SMI i es pregunten si estem davant d’una “nova esclavitudˮ del segle XXI.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article