El Govern xifra en 119.000 les persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania

El 97% dels beneficiaris reben la prestació complementària d'activació i inserció


118.978 persones reben actualment la Renda Garantida de Ciutadania, segons indica el Govern, que també assegura que la xifra es correspon a unes 29.094 famílies. Així, hi hauria 72.153 beneficiaris directes de la prestació, les persones que han fet noves sol·licituds i les que provenien de l’antiga Renda Mínima d’Inserció, i 46.825 pensionistes i perceptors de prestacions estatals amb rendes més baixes que reben el complement.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha explicat que des del setembre del 2018 hi ha “5.000 nous perceptors”. També ha destacat que el 97% de les famílies beneficiàries reben la prestació econòmica complementària d'activació i inserció, i que des del setembre de l'any passat 410 famílies “ja tenen un contracte laboral”. Des del Departament s'afegeix que unes 8.700 persones s'han tornat a activar a la recerca de feina.

El Homrani també ha posat en valor que la renda garantida és “un instrument més” per combatre la pobresa infantil. I en aquest sentit ha explicat que en el cas de famílies amb dos o més membres, el 23% dels beneficiaris són menors d'edat.

Altres dades que ha ofert el Departament indiquen que el 99% de les persones que han demanat la prestació han estat ateses, més de 133.700, o que el 95% de les oficines que concerten noves cites les agenden amb menys de quatre setmanes d'espera.

D'altra banda, el Departament informa que fins a l'onze de gener s'han registrat 81.172 sol·licituds entre Renda Garantida de Ciutadania, complements d'altres pensions, prestacions i ajuts i complements de pensió no contributiva.

A més, des del 15 de setembre del 2018 fins al 9 de gener del 2019 han entrat 11.463 sol·licituds noves. S'han resolt més de 23.161 sol·licituds i el romanent de sol·licituds pendents ha disminuït en 11.143. El nombre de sol·licituds aprovades ha superat les 4.800, el 21% de les valorades i un 11% més que la proporció d'aprovats del primer any de la prestació. El percentatge de denegacions ha disminuït del 74 al 56%, segons indica la conselleria.

Els principals motius de denegació

El principal motiu de denegació és que se superen els llindars d'ingressos que estableix la llei, i el segon motiu és que el titular o algun dels beneficiaris treballen a jornada completa. Les denegacions per contracte a temps parcial de titulars o beneficiaris han disminuït un 3% respecte el percentatge del primer any, afirma el Departament.

Una altra dada que es destaca des del Govern és que a principis de desembre del 2018 s'havien rebut més de 9.300 recursos, tant de Renda Garantida com de complement de pensions, prestacions i altres ajuts estatals. D'aquests se n'han resolt i notificat 1.260, un 14% del total, dels quals se n'han aprovat 109.

Finalment, el conseller també ha explicat que després de la darrera reunió de la Comissió de Govern d'aquesta prestació, que va tenir lloc divendres passat, s'ha acordat treballar en la millora de la coordinació territorial entre els agents que la gestionen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article