Vic i Barcelona implementen nous protocols contra les agressions masclistes en espais d'oci

L'Ajuntament de Barcelona preveu arribar a 1,5 milions de persones amb la implicació de nous espais com El Fòrum o el Palau Sant Jordi


En el cas de Barcelona, 23 sales i espais d'oci nocturn se sumen al protocol ‘No callem’, de l'Ajuntament de Barcelona contra les agressions i assetjaments sexuals en aquests entorns. Per la seva banda, el ple municipal de Vic ha aprovat un nou protocol per abordar les violències sexuals i sexistes que es produeixen en espais públics d'oci a la ciutat.

Segons les darreres dades de l'enquesta de violència masclista, el 29,29% dels tocaments sexuals amb violència a Barcelona es van donar en espais d'oci, i fins a un 31,1% en els tocaments sense violència.

En detall, el 55,52% dels tocaments sexuals amb violència es van donar a l’espai públic i el 29,29% al espais d’oci. Pel que fa als tocaments sexuals sense violència, l’enquesta indica que el 42,34% va tenir lloc al transport públic i el 31,03% a espais d’oci.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha admès que el protocol ha fet una valoració “molt positiva” del seu creixement tot i que admet que l'augment ha de ser “progressiu” perquè sinó, seria “inassumible” pel consistori.

Amb aquest nou impuls s'arriba ja a 36 locals, amb la implicació de nous espais com El Fòrum o el Palau Sant Jordi, amb la formació de 1.600 treballadors del sector per arribar a 1,5 milions de persones.

A Vic, l'objectiu del nou protocol és disposar d'un marc d'actuació “consensuat i coordinat” per tal de prevenir les violències sexuals en aquests espais i actuar-hi en contra.

El regidor d'Igualtat de la capital d’Osona, Josep-Ramon Soldevila, ha detallat que un 40% de les agressions sexuals i sexistes tenen lloc en entorns d'oci públic i, d'aquestes, un 80% no són denunciades. Fet que, segons ha dit, “genera sensació d'impunitat als agressors”.

Per la seva banda, la regidora de Capgirem Vic, Sara Blázquez, ha lamentat la “nul·la” implicació dels grups polítics del consistori a excepció de l'equip de govern.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article