Metges de Catalunya i les patronals de la concertada pacten els mateixos serveis mínims que en la vaga del novembre

Els representants sindicals i empresarials negocien per intentar evitar l'aturada de facultatius


Metges de Catalunya (MC) i les patronals de la sanitat concertada han acordat fixar els mateixos serveis mínims que en la vaga del novembre passat per a les aturades convocades els dies 18, 19, 20, 21 i 22 de febrer.

Ho han fet durant la primera reunió que ambdues parts han mantingut per intentar arribar a un acord sobre les condicions laborals dels metges d'aquest sector que permeti desconvocar les mobilitzacions.

Així, les urgències funcionaran al 100% durant els cinc dies de vaga, com també les unitats especials. S'atendrà l'activitat quirúrgica inajornable i els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia urgents i de necessitat vital. La resta de serveis es prestaran amb el 25% de la plantilla els primers dos dies de vaga i amb el 33%, a partir del tercer dia.

La trobada entre el sindicat MC i les patronals Unió Catalana d'Hospitals (UCH), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) ha tingut lloc a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

Segons MC ha servit com a ”punt de partida” i ambdues parts han acordat un intercanvi de documents sobre les reivindicacions professionals, laborals i retributives dels facultatius. Les trobades continuaran el dilluns 11 febrer amb la presència també dels mediadors de Treball.

Tot i que les posicions “encara estan molt allunyades”, MC considera positiva la “voluntat de negociar” i “d'intentar arribar a un acord” de la patronal. El sindicat reitera que “ho posarà tot” de la seva banda per fer possible l'entesa, ja que el “pitjor escenari” és el d'un conflicte “enquistat” amb mobilitzacions “sostingudes en el temps”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article