L'assemblea de treballadors de l'educació pública centralitza les protestes amb una tancada a Barcelona

Els docents reclamen recuperar les condicions d'abans de les retallades en àmbits com l'horari lectiu o les ràtios


Els treballadors de l'educació pública de les comarques de Barcelona han iniciat una setmana de mobilitzacions als centres educatius per reclamar recuperar les condicions de treball d'abans de les retallades en aspectes com ara l'horari lectiu o les ràtios. Aquest divendres, la protesta, sorgida en no veure resposta per part del Departament després de la vaga de professorat del 29-N, se centralitza amb una tancada a l'escola Montseny de Barcelona, on s'espera que els docents hi passin la nit.

L'assemblea vol denunciar que les retallades que en el seu moment es van presentar com a “momentànies” no s'estan revertint i considera que es volen convertir en ''estructurals'' en una situació de creixement econòmic.

Un dels portaveus de l'assemblea, Jordi Gil, ha denunciat que el “discurs oficial” s'escuda en què el principal problema de l'educació és la “metodologia antiquada” o la “manca de motivació” del professorat, i en canvi, reivindiquen que ha estat el professorat qui ha mantingut la qualitat de l'educació pública durant els anys de retallades.

Per això, des de l'assemblea recorden que la LEC fixa la inversió en educació al 6%, i que en canvi a Catalunya no s'hi inverteix més del 4%, cosa que implicaria una ampliació de les partides de 1.500 milions d’euros. Aquesta mateixa setmana, docents de Sant Boi de Llobregat, Sitges, Olesa de Montserrat, Esplugues de Llobregat i Badalona ja han fet les primeres tancades a les escoles i instituts, però aquest divendres l'assemblea de treballadors fa l'acte central a l'escola Montseny de Barcelona, on es preveu que els mestres i professors s'hi tanquin també a passar la nit.

Entre les demandes de l'assemblea destaca la recuperació de l'horari lectiu del 2010, fixat en 23 hores lectives a Secundària i 18 hores a Primària, el retorn de l'horari de permanència del professorat de secundària a 24 hores, la reducció de ràtios a un màxim de 20 alumnes a Primària i 25 a Secundària, la desaparició del terç de jornada i el retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció a majors de 55 anys.

També reclamen un increment de personal de suport a l'alumnat per atendre la diversitat, la internalització del servei de vetlladores i monitors i la retirada del decret de Plantilles. Les mobilitzacions d'aquests treballadors, de les comarques de Barcelona, compten amb el suport de la FaPaC, i els sindicats d'USTEC-STEs, CGT Ensenyament i la COS.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article