Afers Socials lamenta la “manca de contundència judicial” en alguns casos de violència masclista

El conseller Chakir El Homrani considera que s'han vist sentències on el dret i la dignitat de les dones “no han estat garantits”


El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, lamenta “la manca de contundència judicial” en alguns casos de violència masclista contra les dones i considera incomprensible la sentència que absol un dels acusats i condemna l'altre a dos anys per un abús sexual en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual a Lleida.

Per El Homrani, sentències com aquestes “no s'entenen” i creu que han de fer reflexionar als estaments judicials i polítics. Pel titular d'Afers Socials, s'han vist “massa” sentències on “el dret i la dignitat” de les dones no han estat “garantits”, i no s'ha tingut en compte “el seu dolor”.

Per El Homrani, són resolucions on la dona ha patit “una doble victimització”. Per aquest motiu, des del Departament d'Afers Socials es demana una reflexió profunda sobre el tractament judicial de la violència sexual contra les dones i especialment contra les dones amb discapacitat, i s'aposta per incidir en una formació específica sobre aquestes qüestions.

El Govern està treballant en un Pacte Nacional contra les violències masclistes on precisament, entre altres mesures, es preveu una major atenció de les dones víctimes, tant en el moment de fer la denúncia com al llarg del procés judicial.

El Homrani ha recordat que a través de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut també s'està treballant en una prova pilot per posar en marxa una unitat integrada d'atenció als infants i adolescents víctimes d'abusos, inspirada en els Children's Advocacy Centers dels Estats Units i en el model Barnahus d'Islàndia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article