Una desena de ciutats mediterrànies exigeixen que s'aixequi el bloqueig de les tasques de rescat marítim

Reclamen que s'obrin els ports per a l'acollida humanitària


Representants de Barcelona, Madrid, Saragossa, València, Milà, Nàpols, Bolonya, Siracusa, Latina i Palermo han fet aquest dissabte una cimera a Roma per teixir una aliança per reclamar als governs espanyol i italià, i també a la Unió Europea, que aixequin immediatament els bloquejos administratius de les ONG de rescat marítim a la zona SAR del mar Mediterrani i que obrin els ports per a l'acollida de persones rescatades al mar.

En un manifest conjunt que es portarà a la Comissió Europea, les ciutats mediterrànies demanen que es "protegeixin els drets humans de les persones que fugen de la violència armada i de la falta d'oportunitats". A la trobada de ciutats també hi han participat diferents ONG de salvament marítim que s'han vist afectades per les polítiques de bloqueig com Open Arms, Sea Watch i Mediterranea.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha exigit que aquests “vaixells puguin sortir immediatament per fer la seva feina de salvar vides”. “Anirem on calgui”, ha advertit tot explicant que portaran el manifest, que porta per títol ‘Crida d'alcaldes i alcaldesses per salvar Europa de si mateixa’, a la Comissió Europea. Colau ha explicat que volen que se sumin a aquesta causa “centenars de ciutats europees que pensen el mateix”. “Volem que l'aliança que hi ha al mar per salvar la vida també estigui en terra ferma”, ha subratllat l'alcaldessa.

“Ens neguem a creure que la resposta europea davant aquest horror sigui la negació dels drets humans i la inacció davant el dret a la vida. Salvar vides és innegociable i no autoritzar les sortides dels vaixells o negar-los port d'arribada és un crim”, diu el manifest que han presentat de forma conjunta aquest dissabte.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article