Afegeixen tres malalties greus a la llista que permet rebre la prestació per cura de menors

L'any passat el govern espanyol hi va destinar prop de 80 milions d'euros, i als pressupostos d'aquest any amplia la xifra a gairebé 85


La Seguretat Social ha anunciat que amplia el catàleg de malalties greus que permet rebre la prestació per tenir cura de menors afectats. En concret són tres noves patologies pediàtriques, l'epidermòlisi bullosa (o pell de papallona), la síndrome de Behçet i la síndrome d'Smith Magenis.

A banda, s'incorpora la possibilitat de donar cobertura a pacients amb altres patologies greus que, per indicació expressa del facultatiu, reclamin tenir cura permanent del pacient en règim d'ingrés hospitalari o hospitalització a domicili. També inclou un model de declaració mèdica sobre la necessitat de cura contínua del menor. La prestació per cura de menor amb malaltia greu es va començar a aplicar el 2011.

La prestació econòmica es calcula sobre el 100% de la base reguladora establerta per a la prestació per incapacitat temporal derivada de contingències professionals, aplicant el percentatge de reducció de la jornada de treball. Acaba quan cessa la necessitat de cura directa, continuada i permanent del menor, o quan aquest compleix 18 anys.

L'any passat es van iniciar 3.136 nous processos d'aquestes característiques i al final del 2018 en continuaven 5.464. La durada mitjana dels processos que van acabar l'any passat va ser de 412,02 dies. En conjunt es van destinar 79,78 milions d'euros per sufragar aquesta prestació, i als pressupostos per al 2019 el govern espanyol n'ha previst 84,78.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article