Més de 75.000 alumnes fan aquest dimecres i dijous les proves d'avaluació de 4t d'ESO

S'avaluen de matemàtiques, llengua catalana, castellana i estrangera i de l'àmbit cientificotecnològic


75.132 alumnes fan entre aquest dimecres i dijous les proves d'avaluació de 4t d'ESO, que mesuren si han aconseguit les competències bàsiques en acabar l'etapa d'ensenyament obligatori. En concret s'avaluen de matemàtiques, llengua catalana, castellana i estrangera (anglès, francès i alemany), i de l'àmbit cientificotecnològic. A l'Aran també s'examinen d'aranès.

Els estudiants provenen de 1.082 centres educatius catalans, ja siguin públics, concertats o privats. Aquest és el vuitè curs de la prova. La novetat d'aquest any és una millora tècnica que s'ha introduït per agilitzar el sistema de correcció. Aquests exàmens tenen caràcter diagnòstic i no marquen la superació o no de l'etapa.

En les proves d'aquest any hi ha dos fulls de respostes per a cada quadern: un per respondre les preguntes tancades i que té una correcció automatitzada, i un altre per a les qüestions obertes i per escriure-hi la redacció en la competència comunicativa lingüística.

Aquest dimarts els alumnes hauran de fer les proves de llengua estrangera, àmbit cientificotecnològic i llengua aranesa en el cas de l'Aran. Dijous s'examinaran de català, matemàtiques i castellà.

En les proves de llengua no estrangera s'avalua la comprensió lectora i l'expressió escrita. En el primer cas, es valora l'obtenció d'informació, la interpretació de la mateixa, i la reflexió i valoració. Pel que fa a l'escriptura, es puntua la redacció, és a dir, l'adequació, la coherència, la cohesió i la correcció lingüística.

L'examen de llengua estrangera inclou dos textos de comprensió oral, dos de comprensió escrita i una redacció. Aquí es tindrà en compte la interpretació de la informació, l'ús del vocabulari i la correcció lingüística.

En matemàtiques s'avalua la capacitat de comprendre, utilitzar i relacionar nombres, informacions numèriques, dades estadístiques i els aspectes espacials de la realitat. S'inclouen situacions i problemes relacionats amb la vida quotidiana i amb el coneixement científic i social a través d’operacions bàsiques, símbols, i formes d'expressió i de raonament matemàtic.

En l'examen cientificotecnològic hi haurà exercicis de qüestions referides a fenòmens naturals i tecnològics, interpretació de dades i ús de la metodologia científica.

Per serveis territorials, al Consorci d'Educació de Barcelona hi ha 13.603 alumnes; al Vallès Occidental, 10.244; al Maresme-Vallès Oriental s'examinen 8.981 estudiants; al Baix Llobregat, 8.490; al servei de Barcelona Comarques s'avaluen 8.472 alumnes; a Girona, 7.958; a Tarragona hi ha registrats 6.549 estudiants de 4t d'ESO; a la Catalunya Central, 5.460; a Lleida, 3.819, i a les Terres de l'Ebre, 1.556.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article