Manresa instal·larà comptadors solidaris a habitatges ocupats per persones en situació de pobresa

Per garantir els drets bàsics, l'ajuntament farà les instal·lacions encara que no tingui permís dels propietaris, només si són grans tenidors

L'Ajuntament de Manresa instal·larà comptadors solidaris en aquells habitatges ocupats on hi hagi persones en situació de pobresa vivint sense accés a l’aigua ni a llum. Es farà encara que no es tingui el permís dels propietaris de la finca –sempre i quan siguin grans tenidors–, i tenint en compte criteris de vulnerabilitat de les persones que hi viuen, que l'habitatge disposi de condicions de seguretat i que no hi hagi conflictes veïnals.

Així ho ha anunciat la regidora d'Acció Social, Àngels Santolaria, qui ha explicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ho ha avalat un cop a petició de l'Ajuntament i que aquest cas servirà d'antecedent. L'objectiu, segons ha explicat Santolaria, és garantir la seguretat i l'accés als drets bàsics.

L'Ajuntament de Manresa vol garantir que les famílies vulnerables que es veuen obligades a ocupar tinguin accés al subministrament dels serveis bàsics sense haver-ne de punxar il·legalment la instal·lació. Per aquest motiu, mediarà amb els propietaris per tal que permetin la connexió dels subministraments segurs mentre continuï l'ocupació i, en cas que no ho vulguin, l'Ajuntament posarà igualment els comptadors solidaris.

Es tracta d'unes altes als subministraments que no tenen cap cost per a la propietat, són de caràcter precari i es remouran tan aviat hi hagi la reubicació d'aquella família. Per tant, no es produeix cap perjudici per a la propietat ni es considera una legitimació de l'ocupació.

Amb aquesta acció es vol reforçar la protecció de les famílies vulnerables, però també la seguretat de totes les persones residents a la finca i la del mateix edifici que es podria veure compromès amb subministraments irregulars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article