La CGT i el Grup de Defensa de la Sanitat qüestionen la creació d'un nou Joan XXIII i demanen manteniment en l'actual

Discuteixen que es plantegi obrir sis quiròfans més al nou centre quan ara no s'utilitzen tots a temps complet


La CGT i el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona qüestionen la construcció d'un nou Hospital Joan XXIII i reclamen que es faci un manteniment adequat en l'actual. Segons la CGT, que afirma que no han tingut accés complet al projecte guanyador per a la redacció i direcció d'obra del nou centre, es planteja que amb la nova instal·lació es perdrien uns 34 llits físics i que s'obririen uns sis quiròfans més.

El treballador sanitari i membre de la CGT Ferran Mansergas ha discutit aquest plantejament: "per a què els volem, si els que tenim no els fem servir a temps complet?". De fet, ha explicat que només funcionen a ple rendiment durant el matí i que hi ha pacients que s'envien als quiròfans de Santa Tecla i del Pius de Valls amb personal del Joan XXIII. Un altre dels recels és si la gestió seria íntegrament pública o no.

"I si en comptes de gastar-nos un dineral en un nou hospital fem un manteniment com correspon al que ja tenim? Cada dos per tres tenim problemes", ha apuntat aquest membre de la CGT, sindicat majoritari al Joan XXIII, que ha fet referència a goteres o condensació en punts de l'hospital. En aquest sentit, ha argumentat que l'Hospital Joan XXIII fa 51 anys que es va construir, mentre que l'Hospital Clínic de Barcelona en té més de 100 i "ningú diu que es llenci a terra".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article