Un 25% dels infants amb càncer que es tracten a Sant Joan de Déu venen de fora d'Espanya

Arriben majoritàriament des de la Xina, Rússia, Veneçuela, Ucraïna, Regne Unit o Emirats Àrabs


Un de cada quatre infants amb càncer infantil que tracta l'Hospital Sant Joan de Déu arriben de fora d'Espanya. Segons les dades de 2018, l'any passat es van rebre 289 nous pacients, dels quals 78 eren infants d'altres països. D'aquests, un 30% van arribar des de la Xina i la resta provenien de països com Rússia, Veneçuela, Ucraïna, Regne Unit o Emirats Àrabs.

Des del centre preveuen que la tendència vagi en augment quan obri el Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB). Tot i això, actualment la majoria de nous pacients de l'hospital, el 73%, continuen sent encara de Catalunya o d'altres llocs d'Espanya i reben tractament finançat per la sanitat pública.

D'altra banda, la campanya de finançament del PCCB ha superat amb escreix les previsions de recaptació fixades i a banda de mobilitzar els 30 milions d’euros necessaris per a la construcció del centre, es continuen recaptant fons perquè els infants forans que ho necessitin puguin ser tractats independentment dels seus recursos econòmics.

Així, aquesta mateixa setmana un nen de tres anys provinent de Guatemala i afectat d'un càncer de retina ha viatjat a Catalunya per rebre tractament a l'hospital Sant Joan de Déu. L’infant ja ha perdut un ull i els metges treballen per intentar que pugui conservar l'altre. El cas ha rebut l'aval d'un comitè que analitza els casos que poden ser finançats amb el fons de les donacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article