Educadors del sistema de protecció a la infància reclamen millors condicions i denuncien la precarització del servei

Un grup de professionals s'ha concentrat davant la DGAIA i per demanar que se'ls reconegui com a “autoritat pública”


Un grup d'educadors del sistema de protecció a la infància i a l'adolescència s'han concentrat aquest dilluns davant la seu de la DGAIA de Barcelona per denunciar una “progressiva precarització” de la professió i una “manca de recursos” destinats als infants tutelats per l'administració. Els concentrats demanen una xarxa de serveis residencials i públics de qualitat, amb una gestió central supervisada de forma contínua i efectiva. Consideren que no es pot deixar la protecció de la infància més vulnerable en mans d'interessos privats amb un “tarannà mercantilista”.

A més, davant el que qualifiquen de “reiterades i contínues agressions” que pateix el col·lectiu, demanen a l'administració que se'ls reconegui com a “autoritat pública”, per evitar que la seva funció sigui la de “policia-educador”. El col·lectiu considera que per millorar aquestes condicions caldria reduir les ràtios amb les quals es treballa, ja que el nombre d'infants actuals són “un factor més” de l'augment d'agressions cap als educadors.

Els professionals també exigeixen que es compleixin els circuits i protocols davant els ingressos d'infants i joves, respectant els recursos més adequats per cadascun d'ells i qui són els professionals més preparats i especialitzats per poder atendre'ls de manera integral i respectant els seus drets.

Per això, consideren que cal que l'administració doti el sistema dels recursos adequats i eviti la sobreocupació. Consideren que actualment aquests requisits no es compleixen i per tant, si es capgira la situació s'evitaran “greus deficiències” en l'acció educativa i “repercussions emocionals i físiques” cap els educadors derivades de la manca de recursos.

Pels educadors, millorar aquestes condicions no és únicament “dignificar” la tasca del col·lectiu sinó que també ha de servir per “assegurar i garantir” els drets del menor dins del sistema de protecció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Miquel Àngel Tarragona
1.

Ja fa massa temps que dura tot això. El sistema abusa de la vocació dels professionals. És insultant el negoci que es genera entorn l’atenció als col.lectius més desfavorables, i és a costa de la misèria que cobren els professionals. Els més escandalós és l’actitud de l’Administració com mira sempre cap un altre costat, es fa el sord, i hi resta importància.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article