Els educadors socials de més de 58 anys de la DGAIA faran menys temps d'atenció directa amb els infants i adolescents tutelats

S'intenta fer front a l'envelliment de les plantilles i ajudar a minimitzar l'impacte que suposa aquesta tasca en els professionals dels centres


El Govern ha arribat a un acord amb els treballadors de centres de protecció a la infància i l’adolescència en virtut del qual els educadors socials de més de 58 anys de la DGAIA faran menys temps d'atenció directa amb els infants i adolescents tutelats. La reducció serà d'un 11% de la jornada de treball anual per al personal que hagi prestat servei a la Generalitat almenys 25 anys. Les hores reduïdes es destinaran a tasques d'atenció indirecta que, segons s'indica des de l'executiu català, també són una de les necessitats dels centres.

L'acord pretén fer front a l'envelliment de les plantilles i ajudar a minimitzar l'impacte que suposa la feina d'atenció directa dels educadors dels centres. La mesura és voluntària i està sotmesa a la garantia de prestació de servei als infants i adolescents tutelats.

L'entesa es va rubricar el 30 de novembre passat entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el Comitè Intercentres i les seccions sindicats d'UGT i CCOO. Es va pactar que entraria en vigor el febrer perquè els centres tinguessin temps d'adaptar-s'hi.

Precarització progressiva

Aquest dilluns un grup d'educadors de la DGAIA s'ha concentrat davant la seu de la institució a Barcelona per denunciar una “progressiva precarització” de la professió i una “manca de recursos” destinats als infants i adolescents tutelats per l'administració.

Els concentrats demanen una xarxa de serveis residencials i públics de qualitat, amb una gestió central supervisada de forma contínua i efectiva. Consideren que no es pot deixar la protecció de la infància més vulnerable en mans d'interessos privats amb un “tarannà mercantilista”.

A més, davant el que qualifiquen de “reiterades i contínues agressions” que pateix el col·lectiu, demanen a l'administració que se'ls reconegui com a “autoritat pública”, per evitar que la seva funció sigui la de “policia-educador”.

El col·lectiu considera que per millorar aquestes condicions caldria reduir les ràtios amb les quals es treballa, ja que el nombre d'infants i adolescents actuals són “un factor més” de l'augment d'agressions cap als educadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article