Frontex preveu un nou “rècord” d'arribades de persones migrades i refugiades el 2019

L'agència europea alerta dels moviments migratoris provinents de l'Àfrica subsahariana i Veneçuela


L'Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes (Frontex) preveu un nou “rècord” d'arribades de persones migrades i refugiades a l’Estat espanyol el 2019 provinents de l'Àfrica subsahariana, el Marroc i Veneçuela.

En la seva darrera anàlisi de riscos sobre la immigració, Frontex ha situat a l’Estat com a una porta d'entrada destacada al bloc europeu per aquest any.

En concret, l'informe pronostica que la “pressió migratòria” podria créixer a la ruta del Mediterrani Occidental, és a dir, principalment a través de l'Estat espanyol, perquè s'ha convertit en el “camí preferit” per entrar a Europa de les persones subsaharianes el 2018. Tot i això, l'informe també recull que l'increment de marroquins que emigren a l'Estat és “significatiu”.

D'altra banda, l'anàlisi també alerta que la crisi a Veneçuela pot generar més “moviments migratoris” cap a Europa, especialment on es parla el mateix idioma.

Frontex avisa que els països veïns a l'Amèrica Llatina estan “al límit de la seva capacitat per acollir més persones immigrants" i que, per tant, podria "créixer" el nombre de veneçolans que intentin immigrar al vell continent.

Pendents de Síria

Si bé l'informe constata la disminució d'arribades a la UE provinents de Síria en l'últim any, remarca que la seva situació “continua suposant un risc” per a futurs fluxos migratoris “a gran escala”. Frontex recorda que l'oposició síria manté el control de la província d'Idlib, al nord del país, on s'espera una ofensiva del govern de Bashar Al-Asad.

Així, Frontex alerta que si es produeix aquesta acció militar “centenars de milers de persones” es desplaçarien cap a Turquia. “Una nova onada migratòria d'aquesta escala cap a Europa podria ser difícil de gestionar”, diu l'informe.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article