Un web de Salut permet als pacients d'esclerosi múltiple triar el tractament que més els escau

L'eina, coproduïda amb afectats i professionals, forma part del projecte ‘Decisions compartides’


Un web impulsat pel Departament de Salut permet als pacients d'esclerosi múltiple triar, d'acord amb els professionals sanitaris, el tractament que més els escau per controlar els brots aguts de la malaltia. El web s'anomena ‘Seleccionem’ i ofereix informació sobre cada tractament basada en l'evidència científica disponible, segons informa Salut.

Per exemple, dedica una atenció especial a la presentació dels avantatges i els inconvenients que pot comportar el seguiment d'uns tractament respecte dels altres. El Govern subratlla que el web presenta les alternatives terapèutiques per a esclerosi múltiple remitent-recurrent, però no per a les formes d'esclerosi múltiple progressives, a les quals es recomana consultar directament amb l'equip de neurologia.

Els continguts del web sobre esclerosi múltiple han estat elaborats per professionals de la salut de l'Hospital Santa Caterina de Girona, l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, la Universitat de Girona i el Centre d'Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat).

Així mateix, s'ha comptat amb la coordinació de l'AQuAS -organisme del Departament de Salut que coordina el projecte 'Decisions compartides'- i la col·laboració de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i la Societat Catalana de Neurologia. El Centre Tecnològic de Catalunya (Eurecat) ha desenvolupat l'aplicatiu en el seu vessant tecnològic.

El projecte 'Decisions compartides' genera, des del 2015, continguts informatius sobre el diagnòstic i tractament, com també eines per afavorir la presa compartida de decisions sobre les diverses opcions terapèutiques disponibles per a determinades malalties, tot sospesant els pros i els contres de cada intervenció.

Amb les 'Decisions compartides', i com a conseqüència d'aquest procés deliberatiu, les persones poden participar-hi activament tot incorporant les seves preferències, objectius i valors, al mateix temps que els professionals de la salut poden aportar-hi la seva experiència i el seu coneixement científic.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article