Més de 40 ponents de referència dels moviments feminista i LGTBI participen en unes jornades a Cornellà de Llobregat

Mireia Boya, Tamara Carrasco, Carla Vall i Fatima Ataar són algunes de les dones que encapçalaran les taules rodones del proper 22 i 23 de febrer


Més de 40 ponents de referència dels moviments feminista i LGTBI participaran, els propers 22 i 23 de febrer, a les ‘Jornades per una república feminista i LGTBI’ a Cornellà de Llobregat, on es debatrà sobre aspectes imprescindibles a tenir en compte “en el procés de construcció d’un nou país en clau feminista i LGTBI”.

Mireia Boya, Tamara Carrasco, Elena Longares, Jule Goikoetxea, Carla Vall, Fatima Ataar, Elisenda Alamany i Jenn Díaz seran algunes de les ponents que participaran en aquestes taules rodones paral·leles que es duran a terme entre divendres 22 de febrer a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic La Gavarra i dissabte 23 de febrer al CEIP Antoni Gaudí.

El grup promotor explica que va engegar aquest projecte “per donar rellevància a aquestes lluites en el procés independentista”. “La qüestió feminista i LGBTI no pot ser un apartat sectorial en les bases de la futura república sinó que l’ha d’impregnar de forma transversal, per tal de millorar realment les condicions de vida de les dones i les persones LGBTI”, sosté una de les organitzadores, Mònica Pujadas.

És per això que durant aquest cap de setmana es parlarà de drets laborals amb perspectiva feminista, de coeducació, d’un sistema sanitari que tingui en compte les dones i les persones trans, d’alternatives feministes al sistema econòmic actual que condemna les dones a dobles i triples jornades de feina —visibles i invisibles—, de les geografies dels gèneres i sexualitats dissidents que no encaixen amb la norma, del sexili i de violències que maten per ser com s’és. Però, sobretot, explica el grup promotor, es parlarà de “com les lluites feminista i LGBTI poden ser garantia de ruptura o bé assimilades a un sistema que silencia i aliena les dones i les persones LGBTI”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article