El Govern crea la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària

Coordinarà les polítiques públiques de la Generalitat relacionades amb aquest àmbit


El Govern ha aprovat crear la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària, adscrita al Departament de la Presidència, que coordinarà les polítiques públiques de la Generalitat en aquest àmbit i la seva incidència en l'organització i l'ús del temps de la vida quotidiana.

L'executiu segueix implementant, així, l'estructura de governança acordada en el marc del Pacte per a la Reforma Horària, signat el juliol del 2017 per més d'un centenar d'organitzacions i institucions. La voluntat és concretar les accions derivades d'aquell pacte a través del pla de transició per a la Reforma Horària cap a l'Objectiu 2025.

La comissió coordinarà l'actuació dels departaments de la Generalitat en l'àmbit de les polítiques de racionalització i nous usos del temps i proposarà la priorització anual de les polítiques d'usos del temps. A més impulsarà i coordinarà els programes operatius sectorials i proposarà al Govern l'aprovació del Pla de Transició per a la Reforma Horària cap a l'Objectiu 2025 i la resta de plans i programes vinculats amb la millora dels horaris.

Altres funcions de la comissió són conèixer i valorar els informes i avaluacions dels departaments de l'Administració de la Generalitat, de polítiques d'usos del temps i racionalització dels horaris o proposar a l'Oficina per a la Reforma Horària mesures normatives necessàries per fomentar la racionalització dels horaris. Finalment haurà de conèixer les actuacions, propostes, informes i conclusions que li sotmetin les comissions de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article