El Mobile World Congress, esquitxat per possibles discriminacions sexistes

El Govern obre un expedient per investigar si el presumpte tracte discriminatori s'ha produït en la selecció de personal

Una visitant denuncia que el personal del 4YFN no l'ha deixat entrar perquè duia la criatura en una motxilla portabebès


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un expedient per investigar si hi ha discriminació sexista en la selecció de personal del Mobile World Congress (MWC). El sindicat UGT va registrar tres denúncies davant la Inspecció de Treball, que ara començarà el procés per determinar si els fets denunciats incorren en conductes contractuals que no s'ajusten a la llei.

El Departament ha avisat en un comunicat que "s'actuarà de forma expeditiva" si es confirmen els fets, "com s'ha fet en altres ocasions". També ha instat a denunciar qualsevol vulneració dels drets vigents dels treballadors, i molt especialment aquelles que puguin estar motivades per raó de sexe o d'orientació sexual.

Discriminació també a l’entrada del congrés

Aquesta tarda una visitant i usuària de Twitter (@becalpin) també ha denunciat a través d’aquesta xarxa social que el personal de l’esdeveniment paral·lel al Mobile World Congress, el 4 Years From Now, no l’ha deixat entrar perquè duia el seu fill en una motxilla portabebès. “Sembla que el 4YFN encara va molt enrere. Soc una mare, una mare treballadora, i al 2019 encara estic obligada a escollir una de les dues opcions”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article