La Vall d’Hebron disfressa de superheroïnes les bosses de sang per als infants hospitalitzats

A Catalunya es fan 21 transfusions diàries a infants ingressats en hospitals


El Carnestoltes arriba aquest divendres al Banc de Sang de l’Hospital de l’Hospital Vall d’Hebron amb una celebració ben especial: les bosses de sang que seran transfoses als nens i nenes ingressats estaran disfressades de superherois i superheroïnes de la sang.

D’aquesta manera, l’hospital i el Banc de Sang volen fer arribar l’esperit del Carnestoltes i contribuir a millorar la situació emocional dels infants que pateixen malalties que necessiten transfusions, un procés que requereix força estona, ja que generalment, a cada nen o nena se’ls transfon més d’un component al dia.

Més de 1.100 nens necessiten sang

Cada dia, a Catalunya, tres nens reben sang. L’any passat, el Banc de Sang va comptabilitzar 7.716 transfusions a un total de 1.122 nens i nenes menors d’edat. L’Hospital Vall d’Hebron és el centre on es fan més transfusions a infants, amb una mitjana diària de 17 transfusions de sang que van destinades a no més de dos nens.

Les demandes de sang per a transfondre a nens són majoritàriament per a casos amb risc d’hemorràgia, el 51%, i per a nens i nenes amb malalties oncològiques o hematològiques. La resta de la sang que distribueix el Banc de Sang és per a anèmies, agudes causades per hemorràgia, un 15%, o cròniques associades a certes malalties, un 11%.

Una donació ajuda tres persones

Cada donació de sang se separa en tres components: glòbuls vermells, plasma i plaquetes. Cada un d’aquests components pot destinar-se a un pacients diferents. Així, de les 21 transfusions diàries fetes de mitjana cada dia als menors ingressats als centres hospitalaris de Catalunya, 10 bosses corresponien a glòbuls vermells, 8 a plaquetes i gairebé 3, a plasma. Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 70 anys que estigui bé de salut i pesi més de 50 quilos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article