El Govern finançarà els implants coclears bilaterals per als casos d'hipoacúsia severa o profunda en nens

Cada any neixen uns 60 nens amb aquesta dolència a Catalunya


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous a representants de la Federació d'Associació d'Usuaris de l'Implant Coclear bilateral (AICE) que s'ampliarà els criteris d'inclusió d'aquest tipus de pròtesis, i que a partir d'aquest any es finançaran els que s'utilitzen per als casos d'hipoacúsia severa o profunda en nens.

Des del Departament de Salut s'indica que els implants coclears bilaterals possibiliten una millora de la qualitat del so i permeten discernir de manera més clara la seva procedència. Fins ara el Servei Català de la Salut (CatSalut) només finançava un dels implants i els implants bilaterals només s'afegien en casos molt específics. Cada any neixen uns 60 nens amb aquesta dolència a Catalunya.

Els implants coclears són aparells electrònics d'adaptació quirúrgica que transformen els senyals acústics en elèctrics perquè estimulin el nervi auditiu. La majoria de les hipoacúsies infantils són presents en el primer any de vida i, d'aquestes, entre el 35 i el 50% són congènites.

La hipoacúsia és el dèficit sensorial més freqüent i, si afecta nadons i infants, pot tenir repercussions importants en el seu desenvolupament global (intel·lectual, emocional, motor, del llenguatge i social).

A Catalunya es fa detecció precoç d'aquesta dolència a tots els hospitals maternals, ja siguin de la xarxa pública o de la privada. El cribratge permet identificar els nadons amb una pèrdua auditiva més gran o igual a 40 decibels i aplicar, si cal, el tractament o la intervenció terapèutica adequats i fer-ne el seguiment oportú.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article