PAH i Sindicat de Llogaters veuen “insuficient” el decret de lloguers perquè no frena els desnonaments

En una acció davant de la seu del PSC, els activistes exigeixen al govern de Pedro Sánchez que sigui “valent”


La PAH i el Sindicat de Llogaters s’han manifestat aquest dijous davant la seu del PSC per exigir al govern espanyol que el nou decret de lloguers, que s’aprovarà aquest divendres en el Consell de Ministres, no deixi de banda la regulació de preus, les mesures contra els desnonaments sense alternativa habitacional i les mesures per ampliar el parc públic d’habitatge.

Els activistes han qualificat el decret llei d'“insuficient” i han demanat al govern de Pedro Sánchez que sigui “valent” i “no es quedi a mitges”. El nou decret de lloguers contemple, entre d’altres mesures, ampliar el temps de contracte a 5 anys.

El portaveu de la PAH, Santi Más de Xaxàs, ha recordat que més de 500.000 persones han estat “llançades al carrer” en els darrers 10 anys a Espanya sense cap alternativa habitacional, perquè l'Estat només té un parc públic d’habitatge d’1,5%, mentre que a la resta d’Europa és del 15%.

El portaveu de la PAH ha insistit que aquestes xifres són “vergonyoses”, i ha afirmat que tant des de la Unió Europea com des de la ONU alerten que no es pot continuar amb aquesta situació.

La portaveu del Sindicat de Llogaters, Alexandra Francès, ha remarcat que aquest reial decret no aplica les mesures necessàries per punxar la bombolla de preus de lloguer que està vivint la ciutadania, i que el PSOE s’està negant a fer una regulació. La portaveu reitera que cal implicar un índex de preus vinculant i que es reculli quins son els ingressos mitjans de les famílies i les condicions de vida de la gent.

Tant la PAH com el Sindicat de Llogaters demanen al govern de Pedro Sánchez que no continuï defensant els drets dels especuladors, dels fons voltor o dels bancs, i que doni suport als drets dels ciutadans per accedir a un habitatge digne.

A més, han manifestat que si no contemplen les noves mesures, denunciaran a les pròximes eleccions que l’emergència habitacional segueix present per culpa de la manca de valentia del PSOE.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article