Els serveis socials de Barcelona registren un nou rècord de persones ateses

Els centres tanquen el 2018 amb 83.960 usuaris, que han esperat de mitjana 20 dies per rebre la primera visita


Els serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona han tancat el 2018 assolint un nou rècord de persones ateses amb el temps d'espera més baix dels últims quatre anys. Concretament, l'any passat es van registrar 83.960 usuaris, que van trigar 20 dies de mitjana a rebre la primera visita, segons les dades de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS).

La tendència positiva es va accentuar encara més el gener passat, quan la primera espera mitjana va ser de 17,78 dies, una xifra que no es registrava des del febrer del 2015. El pla Impulsem 2017-2019 ha propiciat que els centres de la ciutat hagin pogut assumir aquest augment del 13% de persones ateses durant aquest mandat.

El procés de reforma dels serveis socials Impulsem, que ha comptat amb la participació activa de centenars de professionals, persones usuàries dels serveis i entitats, ha permès posar en marxa l'Oficina de Prestacions Socials i Econòmiques, centrada en la gestió d'alguns programes concrets. A part, aquest pla d'acció també ha propiciat la creació del sistema d'informació SIRIUS i el desenvolupament del VINE, un projecte pilot que aspira a reduir encara més el temps d'espera inicial a través de sessions d'atenció grupal.

L'Àrea de Drets Socials de l'Ajuntament ha valorat de manera satisfactòria els 20 projectes que ha introduït el pla Impulsem i ha considerat que el seu impuls ha establert les bases de com han de ser i com funcionaran els serveis socials durant els propers anys.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article