La Diputació de Barcelona aprofita les carreteres per fer arribar a les localitats l’accés a internet en banda ampla

L'ens aposta per la igualtat d'accés a les tecnologies a tot el territori de la demarcació


Les carreteres poden ser una oportunitat tecnològica pel país. A banda de ser vies de comunicació per a tot tipus de vehicles, la Diputació de Barcelona també aposta perquè aquestes infraestructures siguin canals pel transport de noves tecnologies que han de permetre l’accés a internet en banda ampla d’alta qualitat i velocitat de connexió.

La Diputació de Barcelona és l'administració titular de la gestió de 1.585 quilòmetres de carreteres locals per les quals hi circulen diàriament 3.681.735 vehicles i més de 750.000 persones. Així doncs, facilitar aquestes connexions a les persones que viuen en el conjunt del territori ha estat una de les principals apostes de la Diputació de Barcelona en aquest mandat, d’acord amb el que marca l’Agenda digital europea per al 2020.

Guiats per aquest objectiu, aquest 2018 s’ha completat una primera fase de desplegament de canalitzacions per fibra òptica a través de la seva xarxa local de carreteres, que han de servir per proveir d’accés a internet de banda ampla al conjunt de persones del territori on la banda ampla encara no hi arriba a través dels operadors privats.

La Diputació de Barcelona aposta per la igualtat d’accés a les tecnologies a tot el territori de la demarcació

Les canalitzacions per a fibra òptica s’incorporen així a les cunetes de formigó de les carreteres de la xarxa local, fet que suposa nombrosos avantatges per al seu manteniment i seguretat. Així, els tritubs per on es col·loca després de la fibra òptica queden totalment protegits davant de qualsevol inclemència meteorològica o d’incendi forestal.

Aquesta nova tecnologia incorporada a les carreteres locals facilita també poder millora la seva gestió, ja que permet donar informació sobre el seu estat als usuaris o fer càlculs d’intensitat de vehicles que hi circulen en temps real.

252 km de canalitzacions i 55 municipis beneficiats

L’Agenda Digital Europea (ADE), l’instrument que impulsa l’economia europea a partir del mercat únic digital, marca com a objectiu que abans del 2020, el 100% de la població europea tingui accés a internet de banda ampla (>30 Mbps) i que el 50% de les llars tinguin un accés superior a 100 Mbps.

En aquesta primera fase del desplegament, realitzada al llarg del 2018, la Diputació de Barcelona ha construït canalitzacions per fibra òptica al llarg de 252 km de la seva xarxa local de carreteres, amb una inversió de prop de 19 milions d’euros. Això ha fet possible que 55 municipis de la demarcació amb un total de 178.540 habitants, puguin tenir accés a internet de banda ampla.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article