Aturen i fan pintades a l'autobús d'Hazte Oír al seu pas per la Diagonal

La fiscalia demana immobilitzar l'autobús per incitació a l'odi després de rebre una denúncia de l'Institut Català de les Dones


Un grup de persones ha aturat aquest matí a l'avinguda Diagonal amb Maria Cristina l'autobús d'Hazte Oír contra el feminisme i que rebutja la Llei de violència de gènere, la d'igualtat i les relacionades amb el col·lectiu LGTBI. Entitats com Arran i Endavant han fet una crida a impedir que l'autobús circuli pels carrers de Barcelona. Han fet pintades en el vinil del vehicle, que porta una imatge de Hitler i el lema No és violència de gènere, és violència domèstica. Les lleis de gènere discriminen l'home.

Aquesta nova campanya d'Hazte Oír es diu #StopFeminazis. Dimarts vol dirigir-se a València i dimecres a Sevilla, acabant a Madrid el divendres 8 de març, coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora i la vaga feminista. Segons fons municipals i dels Mossos d’Esquadra, però, a partir de les quatre de la tarda l’autobús ja ha abandonat la ciutat i el Govern li ha prohibit l’entrada a Catalunya.

La fiscalia es pronuncia

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha demanat que un jutge ordeni la immobilització de l'autobús després de rebre una denúncia de l’Institut Català de les Dones. Argumenta que el vehicle és una propaganda “que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones”. També ha demanat un informe als Mossos d'Esquadra, que contrasten els fets denunciats. En el seu escrit, el fiscal constata que l'autobús comet un delicte en l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques reconeguts per la Constitució, en concret en la modalitat de la dignitat de les persones per raons de gènere previst en l'article 510.a del Codi Penal, ja que està humiliant o desacreditant el col·lectiu de dones i les organitzacions que defensen la igualtat entre homes i dones, “sense que aquests fets estiguin emparats per la llibertat d'expressió”.

L’Ajuntament de Barcelona el sanciona

L'Ajuntament de Barcelona sanciona els responsables d'Hazte Oír per la circulació de l'autobús en contra del feminisme i que demana la derogació de les lleis de gènere utilitzant una imatge de Hitler i el lema No és violència de gènere, és violència domèstica. Les lleis de gènere discriminen l'home. El consistori s'empara en la Llei de publicitat de Catalunya o en l'ordenança municipal de civisme. En concret, apel·la el capítol primer, que regula els atemptats contra la dignitat de les persones, han explicat fonts municipals. En aquest cas concret, la sanció pot arribar als 1.500 euros.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article