Colau anuncia 2,8 milions d'euros de sanció a dos fons voltor amb finques buides a l'Eixample

Són 24 habitatges als carrers Aragó i Pau Claris que estan buits des de fa anys

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dilluns una sanció de 2,8 milions d’euros a dos fons voltor que tenen dues finques buides a l'Eixample des de fa anys. En total són 24 habitatges als carrers Aragó i Pau Claris.

En declaracions a SER Catalunya, Colau ha explicat que aquest és el resultat de dos dels expedients oberts ja fa mesos en aplicació de la Llei del dret a l'habitatge del 2007, que possibilita aquestes sancions quan grans propietaris tenen habitatges buits des de fa més de dos anys i alhora hi ha una situació d'emergència habitacional, ha indicat. Colau ha apuntat que no entén perquè altres administracions, excepte l'Ajuntament de Terrassa, no havien actuat abans, perquè aquesta regulació està vigent des del 2007.

En declaracions posteriors, Colau ha assenyalat que ara “culminen” aquests dos expedients, però ha remarcat que l'Ajuntament en té 26 més “en tràmit”. “És un senyal que enviem als fons voltors i als especuladors, en l'Ajuntament trobaran una administració determinada a parar-los els peus”, ha indicat.

Durant l'entrevista a Ser Catalunya, Colau també ha reivindicat la feina que ha fet el seu govern en matèria d'habitatge. Ha citat l'aprovació de la reserva del 30% d'habitatge social en qualsevol nova promoció, però també els ajuts al lloguer i a la rehabilitació condicionats i les noves promocions d'habitatge públic. "Estem fent la part de la Generalitat i la de l'Estat, estem pràcticament sols", s'ha queixat.

En aquest sentit, ha insistit que "un dels principals enemics de la ciutat és l'especulació immobiliària", i ha advertit que al govern "no li tremolaran les cames" amb els grans propietaris. En canvi, ha criticat que el PSOE "cedís a les pressions dels fons voltors" i no s'atrevís a regular finalment el preu del lloguer. De fet, ha assegurat que si d'ella depengués, expropiaria l'ús de fruit en el cas d'habitatges buits.

Pel que fa als narcopisos, ha reivindicat la "feinada" de la Guàrdia Urbana, "que hi ha estat sempre" i porta molt de temps treballant per aturar aquest fenomen. Ha afegit també la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, però ha insistit que en aquest cas hi ha una manca d'efectius des de fa anys. Ha dit que espera que de la nova promoció del mes de juny com a mínim 150 agents vinguin a Barcelona, que no rep ni un sol mosso des del 2009.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article