Obertament denuncia la doble discriminació que reben les dones amb trastorn mental

L'entitat fa una crida a donar visibilitat al rebuig que pateix el col·lectiu amb el lema ‘Ni histèriques ni silenciades’


Amb el lema ‘Ni histèriques ni silenciades’, Obertament denuncia la doble discriminació que pateixen les dones amb algun tipus de trastorn mental. L'entitat assegura que se dona porta associades algunes discriminacions i que ser dona i passar per problemes de salut mental “multiplica les exclusions” que viu el col·lectiu en el dia a dia. Per això, i amb la vista posada al 8 de març, Obertament demana el suport a la plataforma que treballa per visibilitzar aquesta problemàtica, que lluita per evitar, entre altres aspectes, que qualsevol dolor que pateixin les dones s'atribueixi al problema de salut mental.

L'entitat assegura que més de la meitat de les dones amb trastorn mental han patit intromissió a la vida privada per part de professionals sanitaris com per exemple en la decisió de tenir fills, i moltes dones amb un diagnòstic de salut mental reflexionen sobre la privació de la maternitat. També recorda que set de cada deu dones que passen per depressions durant l'embaràs i el postpart no s'arriben a diagnosticar.

Per aquest motiu, consideren que les dones són víctimes “d'una normalitat imposada i pateixen múltiples discriminacions”. Les dones amb problemes de salut mental reclamen més visibilitat, exigeixen una atenció mèdica justa i reivindiquen el dret a decidir sobre la maternitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article