El centre cultural barceloní de dones Francesca Bonnemaison tem pel seu futur

La Diputació de Barcelona es nega a renovar el conveni de l'espai més enllà dels dos anys i La Bonne no descarta prendre mesures legals


El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison (La Bonne) tem per la continuïtat del projecte després que la Diputació de Barcelona s’hagi negat a renovar el conveni per utilitzar l'espai actual a partir de l’any 2021. La Bonne reclama que se'ls ofereixi un nou contracte de 15 anys com a mínim, com el vigent, però la Diputació sosté que està disposada a renovar-ho per només dos anys.

El passat mes de juliol van començar les negociacions i des de la Bonne expliquen que no hi ha hagut voluntat de canvi per part de l’administració. La directora de la Bonne, Marta Vergonyós, afirma que aquesta situació és “insultant, incoherent” perquè “no reconeix el treball que s’ha fet”. Per revertir aquesta situació, La Bonne ha convocat una concentració de protesta el proper dijous 7 de març a les 12 del migdia a les portes de l’edifici i el dia 8 de març sortirà a manifestar-se amb una carrossa reivindicativa.

La lluita, fins al final

La Bonne té la seva seu a l'edifici Francesca Bonnemaison, situat al barri de Sant Pere i La Ribera i construït per la Francesca l'any 1922 per a ser Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la Dona. L'edifici va ser cedit a la Diputació de Barcelona al 1941 amb la condició que seguís dedicat a les dones.

Des de La Bonne, la historiadora Isabel Segura ha explicat que durant molt anys “no s’ha respectat la voluntat de la Francesca Bonnemaison, programant activitats corporatives amb ànim de lucre”. En aquest sentit, ha subratllat que ara “cal restituir l'espai per les dones de la ciutat, elles són les hereves de l'Institut de Cultura”. Per això l'entitat no descarta emprendre mesures legals contra la Diputació.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article