‘Tolerància Zero’ a les aules: Educació impulsa un pla per “combatre” la violència

El conseller afirma que cal “garantir la convivència” a les escoles i donar suport a les víctimes


El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que el departament impulsarà un pla de tolerància zero als centres educatius per combatre “qualsevol tipus de violència” i “garantir la convivència”. Segons Bargalló, el projecte ha de basar-se en la prevenció des possibles conflictes així com fer-ne una gestió “positiva”.

En aquest sentit, ha recordat que la conselleria ja disposa de protocols que determinen com cal actuar i que molts centres ja estan immersos en la redacció de plans de convivència. Bargalló ha reconegut que cal millorar el temps de reacció i la contundència de la resposta que s'hi dona davant de possibles casos violents.

Durant una interpel·lació al ple del Parlament, Bargalló ha destacat la necessitat de donar suport a les víctimes i ha fet una crida a la transparència i a la col·laboració amb la justícia per aclarir els diferents casos. També ha enviat suport als centres i ha promès que els dotarà dels recursos per afrontar aquestes situacions. També ha apostat per erradicar els diferents rols de gènere que “sovint” els docents deixen que es reprodueixin a les aules.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article