Afers Socials també denuncia Arcadi Espada per delictes d’odi

“A Catalunya no hi ha cabuda per a un discurs que atempti contra els drets de les persones amb discapacitat”, ha afirmat El Homrani


Afers Socials denuncia Arcadi Espada per delictes d’odi contra les persones amb Síndrome de Down a la Fiscalia, perquè aquesta actuï d’ofici. Fa tan sols una setmana, Dincat, que agrupa més de 300 entitats d’atenció a persones amb diversitat funcional, va presentar una querella pel mateix motiu en un jutjat d’instrucció de Madrid, que haurà de dirimir si hi ha delicte penal.

El Departament considera que declaracions que Espada va fer al programa ‘Chester’ de Cuatro, presentat i dirigit per Risto Mejide, “vulneren la Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i poden ser constitutives de delicte”.

Per això, ha presentat un escrit al Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona. En aquest sentit, insta la Fiscalia a iniciar una investigació per a determinar si les opinions expressades públicament per Arcadi Espada suposen un delicte d’odi i discriminació contra les persones amb discapacitat.

“A Catalunya no hi ha cabuda per a un discurs excloent i discriminatori que atempti contra la dignitat i els drets de les persones amb discapacitat”, ha afirmat el conseller El Homrani. “Des del Govern tenim el deure de denunciar qualsevol manifestació vexatòria perquè entenem la diversitat com un valor molt positiu i no tolerarem actituds que la menystinguin”, ha insistit.

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article