Salt renova el programa per a la convivència intercultural entre institucions i entitats socials

Una cinquantena de professionals formen part del projecte, que organitza activitats en l’àmbit de la salut, l’educació o la participació

L'Ajuntament de Salt (Gironès) ha renovat l'acord pel projecte Espai de Relació Institucional (ERI) en què s'hi inclouen diverses administracions i entitats socials que lluiten per la convivència intercultural. Es tracta d'un conjunt d'activitats programades des de diversos àmbits com ara la salut, l'educació, l'acció social i la participació que treballen la inclusió de la població.

Dins de les accions fetes en aquest projecte durant el 2018 ha estat Salt Obert per Vacances, en què s'han programat diverses activitats durant les primeres setmanes de juliol per evitar que els nens es quedessin a casa durant les vacances d'estiu. L'Espai de Relació Institucional engloba la feina d'una cinquantena de professionals entre tècnics municipals i de les entitats.

A més, les activitats organitzades a partir d'aquest espai han permès que més d'un miler de saltencs hi participin, afavorint la convivència entre els veïns de diferents cultures. Un dels punts més destacables és que no només s'ha aconseguit la participació dels infants, sinó que també hi havia activitats familiars que han comptat amb la implicació dels pares de les criatures.

L'Espai de Relació Institucional és un projecte que existeix a diferents punts de Catalunya i donen suport als programes de convivència que desenvolupen els municipis que en formen part. Actualment hi ha 36 pobles que integren aquest projecte i cada un d'ells compta amb un espai propi des d'on desenvolupar les seves accions, que han d'involucrar administracions, entitats i ciutadania.

En el cas de Salt, hi participa l'Ajuntament, la Generalitat, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, l'obra social de Caixabank i de les entitats socials Fundació SER.GI, Vincle, Fundación Atenea, Caritas, Fundació Ramon Noguera i el Casal dels Infants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article