Gairebé el 15% dels pacients de càncer pateix algun tipus de tumor minoritari

L'IDIBELL dedica la seva campanya anual de recaptació de fons a la investigació oncològica

Gairebé el 15% dels pacients de càncer pateix algun tipus de tumor minoritari. L'any passat a Catalunya es van diagnosticar 36.500 nous casos de càncer, dels quals 5.000 són considerats rars. Cadascun afecta a menys de l'1% de la població, però sumant-los tots poden arribar al 15% del total de tumors, segons ha explicat el director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), Gabriel Capellá.

Aquesta institució dedica la seva campanya anual de recaptació de fons a la investigació oncològica, i bona part dels recursos es destinaran als càncers minoritaris. La lluita contra aquests tumors és difícil, i més quan els fons destinats a investigació normalment es concentren en els tumors d'alta incidència, com el càncer colorectal i el de mama, amb un 17 i un 12% d'incidència, respectivament.

“Quan la freqüència d'afectació és minoritària existeix menys pressió social i científica per finançar la investigació”, ha constatat Capellá. La campanya #josalvovides es va posar en marxa al gener i fa una crida perquè ciutadans, empreses i mitjans de comunicació col·laborin mitjançant aportacions econòmiques, assistència a actes i difusió de missatges. L'acte principal serà una gala benèfica el 27 de març.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article