El Govern trasllada els joves migrants sols del centre de Can Ganxo de Castelldefels

El trasllat estava previst per a mitjan març i s'ha avançat uns dies després dels incidents del cap de setmana


El Govern ha traslladat aquest dilluns al vespre els joves menors d’edat no acompanyats que s'estaven provisionalment al centre de Can Ganxo de Castelldefels. El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, havia anunciat al matí que el trasllat no s'avançaria tot i els incidents del cap de setmana, quan un grup de joves del municipi van entrar al centre per agredir els residents.

Posteriorment, però, l'ACN ha pogut saber que els mateixos residents estaven molt afectats pels esdeveniments, fet que ha influït en la decisió de traslladar-los. El Govern, que es personarà com a acusació particular en el cas de l'atac a un centre de menors de Castelldefels aquest cap de setmana, ha titllat de “racista” l'agressió.

Amorós ha qualificat de “molt greu” el fet que 25 persones encaputxades assaltin un centre de menors amb actitud agressiva i entre altres, agredeixin un jove assegut en una tàpia, apedregant-lo un cop a terra. El noi va haver de ser traslladat a l'hospital amb un atac d'ansietat i contusions i ja ha estat donat d'alta.

Cal recordar també que un centenar de joves ha intentat aquest dilluns al vespre boicotejar una concentració convocada per diverses entitats a la plaça de l'Església de Castelldefels contra l'atac aquest cap de setmana. La majoria eren menors i han increpat els assistents a la concentració i han acusat els joves de “robar i delinquir”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article