El Govern vol extremar les accions de comunicació amb els veïns quan s'instal·lin centres residencials per a joves

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut apunta que el “protocol d'aterratge” que han elaborat també fa èmfasi en l'opció de les famílies acollidores


El Govern aposta per extremar les accions de comunicació amb els veïns quan es s’instal·li un centre residencial per a joves estrangers no acompanyats en un municipi. La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha explicat que estan enllestint un “protocol d'aterratge”, una pauta per facilitar la comunicació entre ajuntaments, Generalitat, entitats gestores i veïns.

És una iniciativa derivada de les peticions dels ens municipals, ha indicat en una entrevista a TV3, on ha remarcat que entre les moltes qüestions que es detallen en aquest protocol caldrà posar el focus en la comunicació amb el veïnatge, però també en l'opció de les famílies acollidores i dels projectes de mentoria, una possibilitat que des del Govern es vol potenciar.

Després de reiterar el seu rebuig a l'atac “xenòfob” a un centre de Castelldefels, Oliva ha reivindicat que després d'entomar el cop el 2018 amb un increment molt important dels menors d’edat estrangers no acompanyats que arribaven a Catalunya, ara el Govern té un full de ruta, una estratègia que vol garantir l'acollida, però també garantir la inclusió social i l'emancipació. En aquest sentit, ha afegit que no s'ha negat mai que l'arribada d'aquests menors “tensiona el sistema i tensiona la societat”, però ha insistit que ara hi ha una planificació que l'any passat no hi era, i que està molt centrada en l'emancipació. 

En aquest sentit, ha defensat que el centre de Castelldefels era d'emergència i la prioritat és veure com estan els menors. Ha explicat que se'ls feia classes de català i castellà, perquè és el primer que han d'aprendre per poder-se adaptar. 

Oliva ha destacat que hi ha 400 nois que fan classes de català amb el Consorci de Normalització Lingüística, 200 més estan en programes de noves oportunitats i uns altres 200 s'incorporaran en les properes setmanes. A més, hi ha 30 parelles de mentors i 30 més previstes també properament. 

També ha volgut insistir que la delinqüència o el consum de cola és minoritària entre aquests menors. "A molts municipis es diu que s'ha incrementat la delinqüència per l’arribada de joves estrangers no acompanyats, però després amb dades objectives es demostra que no és així", ha dit.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article