Només a una de cada quatre dones a qui s'ha extirpat la mama se li practica una reconstrucció de pit

Una trobada internacional reuneix a Barcelona 40 experts i més de 400 especialistes per parlar dels nous avenços


Un 90% de les dones a qui s'ha practicat una mastectomia a causa d'un càncer de mama haurien de poder optar a una reconstrucció immediata del pit, és a dir, en la mateixa operació. L'únic motiu que ho impediria és que el tumor estigués molt avançat i la reconstrucció comportés un risc per a la pacient. Ho ha explicat el cap del Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar, el doctor Jaume Masià, en el marc de la trobada internacional Barcelona Breast Meeting (BBM).

Ara bé, el doctor Masià ha apuntat que només entre un 15% i un 50% de les pacients opten a una reconstrucció immediata (són les últimes dades recollides per la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica en un estudi de fa uns anys) i ha atribuït aquests baixos nivells a "limitacions, o de professionals i de coneixement o de recursos". Només a una de cada quatre dones a qui s'ha extirpat part o tota la mama se li ha reconstruït, de forma immediata o en una segona operació.

El BBM 2019, que organitza aquest servei mancomunat de l'Hospital de Sant Pau i l'Hospital del Mar, reuneix a Barcelona aquesta setmana 40 experts de tot el món i més de 400 especialistes per parlar dels nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de la mama.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article