Un programa terapèutic amb gossos treballarà amb les emocions i relacions socials de gent gran i joves

La iniciativa de l'Ajuntament del Prat pretén reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors socials als joves


L’Ajuntament del Prat ha iniciat un projecte pilot de Teràpia Assistida amb Gossos (TAG) amb objectius terapèutics, per treballar emocions i relacions socials de persones grans i joves.

Aquest projecte intergeneracional té dos objectius concrets: reduir el sentiment de soledat de les persones grans que viuen en residències i enfortir valors com la tolerància, la frustració, la solidaritat i la paciència de les persones joves participants.

Els nois i noies realitzen aquesta activitat d’Aprenentatge-Servei amb una doble intencionalitat, pedagògica i solidària, ja que s’ofereix des de l’Ajuntament com a opció de Servei Comunitari, àrea inclosa dins del currículum de l’Educació Secundària Obligatòria. El projecte està impulsat pel Servei d’Accció Social de l’Ajuntament del Prat, amb la implicació directa del seu equip d’educadors i educadores, i forma part d’un programa que inclou d'altres tallers i espais grupals.

Teràpia complementària

A la primera sessió del programa, que va tenir lloc el passat 22 de gener i hi van participar alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Salvador Dalí, que van visitar  la Residència Municipal Penedès i la Residència Onze de Setembre,  juntament amb l’entitat Sentit Animal i el seu equip caní.

La TAG no és una teràpia alternativa, sinó complementària de les teràpies convencionals que permeten, a través de la interacció del gos amb les persones usuàries (persones grans usuàries de residències i joves estudiants), treballar les emocions, les relacions socials i les àrees cognitiva i física. Són 10 sessions que es realitzen de forma setmanal. La propera sessió tindrà lloc demà, dimarts 12 de març.

El projecte vol millorar l’àrea física, social i emocional/cognitiva de les persones que hi participin a través de la interacció amb l’animal i, alhora, aconseguir beneficis de la pròpia interacció entre joves i gent gran.

Les sessions es basen en l’aprenentatge de la conducta canina i el maneig del gos, que actua com a element motivador. El gossos augmenten l’interès de les persones participants en les dinàmiques i faciliten la implicació i la comunicació entre elles.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article